Evenementen - Recreatieve Schaatsvereniging Noord-Limburg

Evenementen

Clubkampioenschappen


AANMELDEN  CLUBKAMPIOENSCHAPPEN 2023

Ieder jaar kan iedereen die lid is van RSNL meedoen aan de clubkampioenschappen. Jong of oud, onervaren of wedstrijdrijder – iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau. De clubkampioenschappen zijn wedstrijden over 500 en 1000 meter; voor de kleinsten is er een 100-meterwedstrijd. Sinds 2008 rijden we met de clubkampioenschappen als afsluiting een ploegenachtervolging.

De clubkampioenschappen vinden plaats op een zaterdagavond in januari. De meestal circa zestig deelnemers worden door de wedstrijdleiding op tijd ingedeeld.  Daardoor heeft iedereen een gelijkwaardige tegenstander.
Voor niet-wedstrijdrijders is meedoen aan de clubkampioenschappen ieder jaar weer een leuke en spannende manier om een nieuw PR proberen te rijden.
Na afloop is in de Pistenbar de prijsuitreiking. Onder het genot van een drankje wordt nagepraat over de geleverde strijd op de baan.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar: clubkampioenschappen@rsnl.nl

Klik hier voor de uitslagen clubkampioenschappen.

SPI

AANMELDEN SPI 2023

Voor menig RSNL-schaatsenrijder vormt het SPI het hoogtepunt van het seizoen. Bij het Schaats-Prestatie-Insigne gaat het erom binnen een uur met een groep van maximaal vijf rijders een tevoren afgesproken aantal ronden te rijden. Daarmee kan een bronzen, zilveren of gouden insigne worden behaald. Het te rijden aantal ronden is afhankelijk van sexe en leeftijd.

Klik hier voor de SPI uitslagen.

Lees hier het reglement. Opmerking:  huidige rijtijd is veranderd naar 19.30 tot 20.30 uur  (dus niet 19.15 tot 20.15)

Jeugdschaatsvaardigheidsdiploma

 

Alle RSNL-jeugdleden kunnen elk jaar meedoen aan de examens jeugdschaatsvaardigheid. Het examen bestaat uit behendigheidsproeven, onder meer slalom en sprint op het binnenterrein en een aantal ronden schaatsen op de vierhonderdmeterbaan.

Dit evenement wordt verzorgd door het trainersteam.          

Openingsavond

 


Traditioneel opent RSNL het schaatsseizoen op de laatste zaterdag van oktober of de eerste zaterdag van november met een gezellige avond op de ijsbaan in Grefrath. Dit onder begeleiding van lifemuziek van een joekskapel.  Leden en ook introducés zijn van harte welkom, en de entree is gratis. Met ongeveer vierhonderd bezoekers is het altijd een gezellige boel. En daar gaat het naast schaatsen óók om, bij RSNL.

Slotavond

 

Jaarlijks sluit RSNL het schaatsseizoen begin maart af met een feestelijke slotavond op de ijsbaan in Grefrath. Dit is een avond waarop alle RSNL-leden  en introducees onder het genot van koek-en-zopie nog één keer hun rondjes kunnen draaien. Voor de kinderen is er een stempeltocht en ijshockey.
Dit onder begeleiding van Life muziek van een Joeks kapel. Sinds enkele jaren houden we ook een priksleekampioenschap, wat altijd voor hilarische momenten zorgt.

Sinterklaas

 

Ook RSNL krijgt vlak voor 5 december op één van de zaterdagmorgentrainingen bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet. Ja, daarvoor steken Sint en Piet zelfs de grens over en reizen ze naar onze ijsbaan in het Duitse Grefrath. Voor de kinderen is er dan een leuke surprise – als ze braaf zijn geweest.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!