Trainingsprogramma

Trainingsprogramma  
Oefenen van de start

Het trainingprogramma voor wedstrijdrijders is er op gericht maximale prestaties voor iedereen op zijn/haar eigen niveau te behalen. Daartoe wordt met de wedstrijdschaatsers een binnen de mogelijkheden passende individuele aanpak afgesproken. Het trainings programma wordt uitgevoerd op de dinsdag avond in het winterseizoen en in het zomerseizoen op minimaal één vaste avond in de week. De training vindt plaats onder begeleiding van KNSB gelicenceerde trainers van RSNL.Het spelelement zorgt voor een gezonde trainingsmotivatie, waarbij spelenderwijs wordt gewerkt aan de belangrijkste facetten van het schaatsen. Denk daarbij vooral aan techniek, maar ook een stukje kracht en natuurlijk uithoudingsvermogen. Want hard gaan, dat willen ze! Zowel in de winter, als ook in de zomer wordt de jeugd (tot 30 jaar…..) een aantrekkelijk trainingsprogramma voorgeschoteld.

Winter
De trainingen vinden op dinsdag plaats in Grefrath. Zorgvuldig uitgekiende trainingen zodat wordt gepiekt op de wedstrijden. Maar natuurlijk wel trainingen met de nodige lol!  Een leuke, gezellige groep, maar wel met een prestatief doel…. 
Veel techniek, balans, kracht, snelheid maar toch ook dat beetje duur vormen de training. En natuurlijk starten, dat doen ze graag, …….en daarna….knallen! 
De wedstrijden zijn op de baan in Eindhoven. Bij de wedstrijden wordt actief gecoacht en er voor gezorgd dat de jeugd goed voorbereid aan de wedstrijd begint.

Zomer

In de zomer wordt op woensdagavond getraind op de skeelerbaan in Venlo (ism Skatevereniging Venlo). De trainingsfaciliteiten zijn top! Core-stability, moderne droogtrainingvormen, de klassieke schaatsprongen en skeeleren vormen een belangrijk deel van de training. Maar ook veel spelvormen, estafette’s en behendigheidswedstrijdjes maken deel uit van het schema. Hierdoor worden motivatie en techniek gestimuleerd. Tenslotte willen ze allemaal beslagen ten ijs komen….

http://www.rsnl.nl/images/zomer.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!